Szybkowary

W: Technologia Komentarz: 0 Wyświetleń: 834

Gotowanie w szybkowarze ma wiele zalet. Przedstawiamy Państwu cztery aspekty dlaczego warto używać szybkowarów...

Gotowanie w szybkowarze to minimum pracy i maksimum korzyści.

Pierwsza zaleta: oszczędność czasu!
Przetwarzanie żywności w szybkowarze wymaga o wiele mniej czasu niż w przypadku tradycyjnych metod gotowania. Powodem jest wysokie ciśnienie gromadzące się w szczelnie zamkniętym szybkowarze, które powoduje podwyższenie punku wrzenia wody. Pozwala to na gotowanie w wyższych temperaturach - od 110 do 116 stopni C - co przyczynia się do redukowania czasu gotowania aż o 70%.

Druga zaleta: zwiększenie ilości witamin w posiłku!
Skrócenie czasu gotowania i ograniczenie dostępu tlenu wiąże się z zachowaniem większej ilości witam i minerałów w przyrządzanym posiłku.Fissler zachowanie witamin

Trzecia zaleta: intensywny smak!
Gotowanie w szybkowarze pozwala skrócić czas przetwarzania żywności oraz ograniczyć dostęp tlenu, dzięki czemu w większym stopniu jest zachowany oryginalny smak i naturalny kolor potraw  w porównaniu z konwencjonalnymi metodami gotowania. Zobacz i spróbuj!

Czwarta zaleta: oszczędność energii!
Gotowanie w szybkowarze pozwala bardziej efektywnie wykorzystać energię niż ma to miejsce w przypadku tradycyjnych garnków. Skrócenie czasu gotowania pozwala na redukcję zużycia energii aż o 50%.

Dodatkowa opcja: gotowanie na parze bez ciśnienia.
Modele vitavit edition oraz vitavit prmium są dodatkowo wyposażone w funkcję gotowania na parze, która służy do gotowania wyjątkowo delikatnych potraw. Po wybraniu tej funkcji do gotowania nie jest używane wysokie ciśnienie. Pozwala ona zrezygnować z zakupu dodatkowego naczynia do gotowania na parze.

Komentarze

Zostaw komentarz